Udbud på energidatabanken er annulleret pga. frafald – men målet forfølges endnu

sep 21, 2016

Energinet.dk har valgt at annullere det igangværende udbud på energidatabanken. Tre af de fem prækvalificerede leverandører er sprunget fra, og derfor ændrer projektet nu strategi. Det ændrer hverken på det langsigtede ambitionsniveau eller på projektets vision. Energidata bliver stillet til rådighed fra sommeren 2017.

Tre af de fem prækvalificerede leverandører, som havde budt ind på at afgive tilbud på energidatabanken, er faldet fra udbuddet. Projektet har derfor valgt at annullere det igangværende udbud, da risikoen forbundet ved at fortsætte med kun to tilbudsgivere, er for stor.

– Helt fra starten af har vi erkendt, at det at bygge en energidatabank ikke lige var noget, vi havde opskriften på. Det er noget vi skal lære at bygge og udvikle over tid, sammen med vores interessenter og med indspil fra andre lignende initiativer, fortæller projektleder Kristine Bock.

– Vi gik i udbud med en ny type kontrakt, der skulle sikre et iterative projektforløb sammen med leverandøren.  Men trods vores anstrengelser med udbudsmaterialet, og de positive, dygtige leverandører, så mistede vi altså tre på vejen.

Energidatabanken åbner stadig næste år
Projektets annullering af udbuddet ændrer hverken på det langsigtede ambitionsniveau eller på projektets vision. Energidata bliver stillet til rådighed fra sommeren 2017.

– På nuværende tidspunkt arbejder vi på en ny strategi, som skal sikre, at vi fortsat får første version af energidatabanken ud sommeren 2017, så vi kan høste driftserfaringer og blive klogere på hvad de næste skridt skal være, for-tæller Kristine Bock.

– Der vil være nogen begrænsninger i første version af energidatabanken, men hovedsagelig rammer de ikke udadtil, kun indad. Energinet.dk kommer til at bruge lidt flere ressourcer på at drive den første version af energidatabanken. Men det gør vi gerne, når det nu er det, det koster at få data ud til tiden.

Hvad sker der nu?
Projektet udarbejder nu en ny strategi, som skal sikre at energidatabanken åbner næste sommer.

– Der er rigtig mange gode kræfter derude, som ønsker at Energinet.dk skal lykkes med at bygge en energidatabank. Derfor er vi er særdeles sociale og lydhøre for tiden. Og udover at vi sandsynligvis snart inviterer til endnu en åben workshop, så inviterer vi også os selv på kaffe hos flere af de interessenter, som ønsker at hjælpe os på vej, fortæller en optimistisk projektleder Kristine Bock.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *