Ny hjemmeside påvirker Energinets datadelingstjenester

jun 1, 2017

Energinet fik tirsdag d. 30. maj 2017 en ny hjemmeside. Datadelingstjenester på hjemmesiden kan blive påvirket af opdateringen. Hvis du oplever problemer, kan du få hjælp ved at sende en mail til: energidata@energinet.dk.

De gamle datadelingstjenester (webservices) kører videre på nye adresser:

InternetElWebService
Ny adresse: http://osp.energinet.dk/_layouts/InternetElWebService.asmx

InternetGasWebService
Ny adresse: http://osp.energinet.dk/_layouts/InternetGasWebService.asmx

WSBraendVaerdier
Ny adresse: http://osp.energinet.dk/_vti_bin/WSBraendVaerdi.svc/mex

Da brugerne af disse webservices er anonyme for Energinet har det desværre ikke været muligt at give besked om skiftet af URL inden det skete. Energinet beklager meget ulejligheden.

Få en mail næste gang Energinet ændrer datadelingstjenester
Send en mail til energidata@energinet.dk, så vil du få en mail næste gang Energinet ændrer deres datadelingstjenester eksempelvis ved overflytning af tjenester til Energi Data Service.

Energinets nye hjemmeside: Overhaling til Elsystemet lige nu
En af Energinets populære og mest brugte funktioner, ”Energisystemet lige nu” har fået en overhaling i forbindelse med opdateringen af koncernens hjemmeside.

Her har man hidtil kunne se, f.eks. hvor meget solceller, vindmøller og kraftværker producerer ”lige nu”, og hvor meget el og gas danskerne forbruger og importerer eller eksporterer.

I den nye version er de mange ”livetal” sat op i overskuelige grafer, og det er nu muligt at søge live-tallene fra de seneste 14 dage frem og dermed få et bedre overblik end ”her og nu-tallene” giver.

Det er stadig muligt at trække meget mere detaljerede oplysninger om forbrug, produktion og priser fra Energinets markedsdata, bl.a. få tallene ud i regneark, hvis man har brug for detaljerede analyser eller ønsker at se på data, der strækker sig mere end to uger tilbage i tiden.

Men også her er der en forbedring på vej. Om kort tid er Energinet klar med en ny og mere brugervenlig adgang til de mange energidata, den såkaldte Energi Data Service, der lanceres d. 15. juni 2017.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *