Kom indenfor i banken – energidatabanken

jun 17, 2016

Velkommen til energidatabankens nye projekthjemmeside. Vores nye kanal til information og dialog om projektet, der skal sikre let adgang til data om energi.

Her skaber vi overblik og går i dybden med projektet frem til sommeren 2017, hvor vi lancerer første version af energidatabanken. Og vi håber, at du deltager i samtalen undervejs.

Lige nu sidder du og læser den første nyhed på energidatabankens nye projekthjemmeside. Velkommen til. Vi har glædet os til at komme i gang.

Energidatabankens nye projekthjemmeside bliver bestyret af en bred vifte af medarbejdere fra projektet.

Som læser kan du forvente et aktuelt og åbent indblik i projektet. Vi vil gøre os umage med at levere klare budskaber, være i øjenhøjde og gå i dialog med alle med interesse i projektet. Så tøv ikke med at kommentere på vores nyheder, sende os input til kommende artikler eller komme ideer til projektet.

Hvad kan du se frem til? Frem til lanceringen af energidatabankens første version i sommeren 2017, vil vi bringe nyheder om alt fra udbud, udvikling og tests til temafeatures om datamodenhed og disruption i energibranchen.

Vi vil også bede om dine input og hjælp til at løse på aktuelle udfordringer.  For vi er fuldt bevidst om, at selv om vi har dygtige folk i projektet og vi har de bed-ste intentioner, så gør dit bidrag kun energidatabanken endnu bedre.

Vi håber, at vores nyheder vil bidrage til åbenhed og dialog om et projekt, som skal sikre let adgang til data om energi. Fejler vi, så fortæl os det straks. Lykkes vi, så hjælp os med at invitere andre ind i samtalen.

Rigtig god fornøjelse.

2 Kommentarer

 1. Det lyder som et spændende tiltag….

  Hvem er målgruppen?

  Hvilke former for energidata har I i tankerne, som skal ligges op? Er det energipriser? Fordeling af forbrug? Danmarks anvendelse af CO2- kvoter?

  Svar
  • Hej MS

   Først og fremmest skal jeg beklager den sene svar. Vi har ikke været tilstrækkeligt opmærksomme.

   Målgruppen er primært nuværende eller potentielle aktører og konceptudviklere i el – og gasmarkedet. Data rummer en mængde viden, som kan anvendes til at få indsigt og til at agere hensigtsmæssigt i markedet. Vi forventer at energidatabanken vil være med til at underbygge et endnu mere effektivt el- og gasmarked, og dermed skabe værdi for samfundet som helhed. Du kan læse lidt mere om hvad vi gerne vil opnå under “Dokumenter”, hvor du også kan finde lidt om data. Både energipriser og fordeling af forbrug er relevante data, jeg mener ikke vi har data på CO2 kvoterne, men bestemt interessant.

   I energidatasamlingen kan du se hvad vi til nu har kendskab til af data, det er dog ikke alle vi i første omgang vil få med i energidatabanken.

   Med venlig hilsen

   Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *