Energinets nye energidataservice gør klar til åbning

maj 17, 2017

Med kun en måned til Energinets energidataservice åbner sine døre, inviterer styregruppeformand Hanne Storm Edlefsen indenfor bag forhænget til en guidet tur i byggerod og dataset. Her kan hun blandt andet fortælle at servicen har fået navnet: Energi Data Service.

Save, hamre, banke. Aktiviteten blandt medarbejderne i energidata-projektet er høj her en måned inden servicens lancering. Platformen er på plads, diverse funktionaliter er installeret og de første flyttekasser med CO2-signaler og markedsdata er tømt og anbragt på hylderne.

For at tjekke om alt er, som det skal være, har frivillige fra b.la. DONG, DTU og Teknologisk Institut, siden den 4. maj 2017, testet servicen.

– Vores interessenter har fra dag ét støttet op om projektet, og at de nu frivilligt hjælper os med at teste servicen, understreger hvor exceptionelle de er, fortæller styregruppeformand Hanne Storm Edlefsen.

Første version bliver ikke den endelige version
I alt 12 testere hjælper projektet med at finde fejl og mangler i servicen. Og herudover kommer de med forslag til, hvordan servicen kan forbedres. Men projektet er også bevidst om, at den første version af servicen kun er starten.

– Vi har fra starten af været åbne om at dette er en rejse, som på ingen måde ender ved lanceringen. Servicen udvides og forbedres løbende, så hvis der er noget, der ikke er helt på plads i den første version, så holder det os ikke vågne om natten.

Når Energinets energidataservice går i luften torsdag d. 15. juni 2017, vil den indeholde CO2 signaler, data fra elmarkedet og aggregerede forbrugs- og produktionsdata.

Nyt navn – ikke en bank, men en service
Midt i byggerodet kan Hanne Storm Edlefsen fortælle at servicen, som indtil nu har været kendt under projektnavnet: Energidatabanken, har fået nyt navn. Fra nu af hedder Energinets initiativ for åbne data: Energi Data Service.

Navneændringen sker for at gøre det tydeligt for brugerne, at Energinet med Energi Data Service leverer en lettilgængelig, åben og gratis dataservice og ikke en bank, som kan lede tankerne hen på gebyrer og lukkethed.

– Nu har barnet fået et navn, og Energi Data Service udtrykker hele idéen bag servicen rigtig godt. En helhed, hvor kulturen omkring åbenhed og samskabelse er understøttet i en tekniske løsning, siger Hanne Storm Edlefsen.

Med de ord forlader vi byggepladsen og giver projektet ro til at gøre Energinets energidataservice klar til lancering.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *