Energinet.dk indsender udbudsannonce på energidatabanken

jul 1, 2016

Torsdag den 30. juni 2016 var en milepæle i energidatabank-projektet. Her indsendte Energinet.dk annoncen på udbuddet af kontrakten på energidatabanken (Energy DataStore) til TED (Tenders Electronic Daily), som behandler offentlige kontrakter i EU.

Når annoncen er offentliggjort på den europæiske udbudsportal, TED, hvilket typisk sker indenfor 5 dage, vil materialet være tilgængelige for alle interesserede tilbudsgivere.

Ønsker du mere information om regler og deadlines i forhold til offentlige kontrakter i EU, kan du læse mere her.

En opdateret udbudsplan
Vi har givet leverandørerne 1 uge mere til at indgive tilbud. Se den nye udbudsplan her:

Udbudsplan ny 01-07-2016

Hvorfor laver vi en energidatabank?
Energinet.dk vil i de kommende år etablere en lettilgængelig energidatabank, hvori der trinvis offentliggøres stadig flere data og analyser, som kan bidrage til en øget værdiskabelse bredt i energisektoren.

Adgang til data og viden giver aktørerne et bedre beslutningsgrundlag, og dermed øges sandsynligheden for, at der foretages investeringer, som bidrager til en omkostningseffektiv udvikling af energisystemet.

Der er meget data tilgængelig om energisektoren både i Danmark og internationalt. Der findes dog ingen lettilgængelig platform, hvorfra man kan tilgå disse data. Energinet.dk er selv ophav til mange data og dermed i en logisk position til at starte et samarbejde om en lettilgængelig data- og videnbank til rådighed for branchen.

2 Kommentarer

 1. Vil forskerne på universitet have adgang til det, og er der data om distribution systemet. Tak!

  Svar
  • Hej Chendan

   Alle vil have lige adgang til data, og det vil være de non-sensitive data vi lægger ud, dog vil vi bygge løsningen på en sådan måde at vi nemmere kan gå så tæt på rådata som muligt.

   I første release af energidatabanken vil vi publicere markedsdata, som Energinet.dk også gør i dag, samt forbrugs-og produktionsdata, aggregeret på kommuneniveau. Derudover vil vi sende nær-realtid data på CO2 udledning. Efter 1.release vil vi regelmæssig lægge ud nye dataset. Hvilke data fra distribution systemet kunne være interessante at få?

   Mvh Kristine Bock, Energidatabanken

   Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *