Energinet får tysk assistance til at bygge energidatabank

jan 24, 2017

Det bliver den tyske konsulentvirksomhed Viderum, der skal hjælpe Energinet med at udvikle energidatabanken. Viderum har stor erfaring med at udvikle platforme til åbne data. Første version af energidatabanken kommer til sommer.

Energinet og konsulentvirksomheden Viderum indgik den 21. december 2016 aftale om at bygge energidatabanken.

– I og med at vi har besluttet at bygge energidatabanken på en open source løsning (CKAN), giver det en stor tryghed for os at have Viderums kompetence og nærhed til Open Knowledge International, med i projektet, siger projektleder Kristine Bock.

– Energidatabankens fokus på åbne data og valget af en open source løsning, er på mange måder helt nyt for Energinet. Men nu har vi en partner, der både kan lære os at bruge CKAN og guide os i, hvordan vi opererer i diverse open source netværk, så vi høste fordelene ved at bruge open source.

Viderum: Vi er glade for samarbejdet
Energinets valg af Viderum vækker også begejstring hos konsulentvirksomhedens administrerende direktør Sebastian Moleski:

– Vi er glade for at Energinet har valgt os som CKAN eksperter på dette revolutionerende projekt. Energidatabanken lever i den grad op til vores mission om, at gøre offentlige data nemme at finde og tilgængelig for alle.

Konsulentvirksomheden Viderum er en udløber af non-profit netværket Open Knowledge International, som er ophavsmænd til CKAN-systemet. CKAN er verdens førende open source-system til håndtering af open data.

Arbejdet er allerede i gang
Energinet og Viderum er allerede begyndt samarbejdet, og ifølge projektleder Kristine Bock har de fået en god fælles forståelse for det forestående arbejde med at bygge energidatabanken.

Projektets fokus er på energidatabankens udseende og funktionalitet samt tre udvalgte dataområder: CO2 signalet, eksisterende markedsdata og aggregerede Datahub-data på kommune niveau.

Disse dataområder bliver tilgængelige på energidatabanken, når platformen åbner til sommer.

Læs Open Knowledge international’s blogindlæg om samarbejdet her: Danish Energinet.dk will use CKAN to launch Energy DataStore – a free and open portal for sharing energy data

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *