Energidatabank bliver en open source løsning

okt 31, 2016

Energidatabanken åbner næste sommer på en open source platform.  Efter annulleringen af EU udbuddet har projektet fundet en ny vej, der både giver nye muligheder og nogle begrænsninger, i tilblivelsen af energidatabanken.

Da Energinet.dk midt i september 2016 valgte at annullere det igangværende udbud på energidatabanken, gik projektet i gang med at finde en anden vej mod målet: at sikre let adgang til data om energi.

– Det var selvfølgelig en slem omgang at måtte annullere udbuddet, finde nyt fodfeste og en ny vej til målet. Men nu er vi på den anden side af denne proces og har samtidig fået trykprøvet at der er vilje i Energinet.dk til at fastholde ambitionsniveauet og visionen med energidatabanken, fortæller projektleder Kristine Bock.

Energidatabankens platform bygges på CKAN
Projektet vil stadig lancere første version af energidatabanken i sommeren 2017, og har besluttet at gå efter en open source løsning, nærmere bestemt CKAN.

CKAN’s kode er vedligeholdt af Open Knowledge International, et globalt open source netværk for åbne data og åben viden.

– Vi tror på at CKAN kan løse mange af de behov, vi har i forbindelse med at bygge og operere en energidatabank. Og vores slutbrugere vil få tilgang til en rigtig fin og solid portal, der vil tilpasses energidatabankens ønsker og visioner.

– Men vi erkender også, at vi vil komme til at mangle nogle værktøjer til dem der skal vedligeholde og publicere data.  Det vil nok gøre lidt ondt og kræve en ekstra indsats fra mine kolleger, indtil vi får de nødvendige tillægsprodukter på plads. Imidlertid er det vigtig, at vi nu kommer i drift og kan samle nogle erfaringer, og så må vi jo løse det hen ad vejen,” siger Kristine Bock.

Vejen videre
I løbet af kort tid vil Energinet.dk lægge en udbudsannonce på udbud.dk, hvor vi efterspørger den nødvendige kompetence til at implementere CKAN løsningen.

Kort tid efter vil vi anmode 3 af leverandørerne der svarer, om at sende os et tilbud. Vi håber udbudsannoncen kan være publiceret i løbet af den første uge i november, og at vi har tilbuddene hjemme i månedsskifte mellem november og december 2016.

Projektet glæder sig nu til at gå i gang med at implementere energidatabanken:

– Nu er vi klar til at få skidt under neglene og komme i gang.  Hvis alt går efter planen, starter vi implementeringen i januar 2017, siger Kristine Bock.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *